zaterdag 26 maart 2011

Wat ligt er op de kralentafel?~~deel 5

Ik heb vandaag foto's gemaakt van mijn kralentafel. Op de kralentafel liggen niet zoveel kralen maar wel bestellingen die ik heb binnen gekregen. Het is altijd heerlijk om pakjes te mogen ontvangen en deze ook uit te pakken.

Zo heb ik een pakje binnen gekregen met daarin een beadroller van CGBeads. Deze beadroller heb ik alvast cadeau gekregen voor mijn verjaardag. Ik heb al een aantal kralen gemaakt met de roller....wat een heerlijk ding zeg. Echt een aanrader voor de glaskralenmakers. Ik heb nu een discroller die ook hieronder op de foto staat. Daarmee maak je mooie gelijkmatige disk kralen. Het zal vast niet de laatste roller zijn die ik heb aangeschaft!



Ook is er een pakket glas binnen gekomen. De laatste tijd ging het hard met mijn voorraad glas. Die voorraad moest hoog nodig aangevuld worden. Zo heb ik een aantal standaard kleuren gekocht zoals zwart, erwtengroen (gebruik ik voor mijn bloemenkralen) en een paar topaaz kleuren. Ook heb ik een aantal speciale kleurtjes gekocht. Dit zijn nieuwe kleuren van Effetre zoals Calicio en Marmorin. De staven zijn opzich niet zo spectaculair: het zijn de roze, karamel en grijzige staven op de foto. Zodra ik er kralen mee heb gemaakt zal ik foto's laten zien. Double Helix heeft weer een nieuw glas uitgebracht en die moest ik natuurlijk hebben. Dit glas Helios geeft een hele mooie gouden gloed als je het op een speciale manier behandeld.



Ik ben weer begonnen met een beadwork armband. Deze keer een groene versie die niet zo heel breed is maar juist mooi smal. Een lekker snel projectje er tussendoor. De cabochons zijn van African Jasper en ik gebruik kraaltjes van Miyuki en Toho.


Ook wil ik jullie nog een foto laten zien van een sieraad wat ik net afgemaakt heb. Het is een beadwork collier. Hierin heb ik een grote turquoise steen verwerkt (echte turquoise). Deze heb ik afgewerkt met kleine kraaltjes en een achterkant van Ultra Suede. De steen hangt aan een spiral rope die het geheel helemaal af maakt.