zondag 17 november 2013

Wat ligt er op de kralentafel?~~Deel 11

Vandaag heb ik weer eens foto's genomen van mijn kralentafel.

Momenteel ben ik druk bezig met het maken van grootgat kralen (voor oa Pandora en Trollbeads) Nadat ik de glaskralen met mijn brander heb gemaakt volgt er nog een heel proces van schoonmaken, vijlen, buis snijden en de kraal voorzien van buis. Op de foto ben ik bezig met het op maat snijden van sterling zilver buis.


Na het op maat maken van het buisje wordt deze gevijld, uitgegloeid, schoongemaakt en daarna in de kraal gezet. Best nog wel veel werk maar leuk om te doen!

Ook ben ik weer aan de slag met beadwork. Dit keer een groen met bronzen hanger. Het beginnetje is gemaakt. Alles lijkt nu nog wat vreemd omdat ik het materiaal waarop ik werk heb geverfd. Als de hanger af is zie je daar niks meer van. Als ik de achtergrond wit zou houden zie je dat steeds door de kralen heen schijnen en dat is niet mooi.


Daarnaast ben ik nog bezig met een simpel zwart beadwork ringetje. Daarvan hoef ik alleen de stof nog bij te knippen en de rand af te werken met kleine kraaltjes.


En dan nog iets wat niet op de kralentafel ligt maar er toch echt wel bij hoort. Ik ben namelijk met de website/webshop bezig geweest. Zo heb ik een aantal nieuwe rubrieken, zijn de afbeeldingen groter gemaakt en staan er nieuwe producten in. Ik zou zeggen neem nog eens een kijkje op www.unykaccessoires.nl


donderdag 7 november 2013

Winterfranje fair op 10 november in Dokkum

Op 10 november is er de Winterfranje Fair in Dokkum. Deze fair wordt op een bijzondere plaats gehouden, namelijk de Bonifatiuskapel in Dokkum. In de kapel zijn diverse stands te vinden en ook buiten in de kapeltuin zijn heel veel kramen te vinden.


Naast vele kramen met (woon) accessoires, sieraden, schilderijen, zeep, spulletjes voor de kids en nog veeeeeeel meer is er ook het 1e Fries Kampioenschap Stamppot koken. Diverse koks uit de omgeving gaan de strijd met elkaar aan. Het mooiste is dat de bezoekers de jury zijn en dus alles mogen proeven! Laat je verleiden door de lekkere stamppotten en fantastische, mooie en sfeervolle kramen.

Meer informatie vind je op www.facebook.com/winterfranjefairdokkum

zaterdag 2 november 2013

Die zijn leuk! 3 november

Morgen is het weer zo ver! De Die zijn Leuk markt in hartje Groningen. Als ik het goed uitgerekend heb is dit alweer de 6e editie. Unyk accessoires is al vanaf het begin aanwezig op de Die zijn Leuk markt. We hebben de markt uit zien groeien tot een grote, gezellige, unieke, creatieve en bijzondere markt.



Unyk accessoires zal op deze markt weer demonstraties glaskralen branden geven. Het is altijd mooi om mensen te laten zien hoe een glaskraal ontstaat. Verder zijn er natuurlijk sieraden, beadwork, glaskralen en (woon)accessoires.

Nu zijn we nog bezig met de laatste dingen. (Ja het is erg, maar de echte inspiratie komt altijd vlak voor een markt ;))